vineri, 2 mai 2014

Cine totuși a creat lumea?




  Cu siguranță, fiecare din noi, măcar o dată-n viață, și-a pus întrebări referitoare la originea vieții și crearea omului. Aceste întrebări au frămîntat savanții și învățații din toate timpurile. Iată de ce, de-a lungul anilor, au fost lansate mai multe idei, care mai apoi, au luat forma unor ipoteze, ce pînă în prezent, stau la baza originii vieții pe Pămînt.

  Personal, rămîn fidelă ideii, că cel care a creat Omul și a dat startul vieții pe Terra, este Dumnezeu, deși nu neg și posibila ipoteză precum că omul ar proveni de la maimuță.  Totuși, prefer să cred că omul este o ființă divină, creată de Dumnezeu, creată după chipul și asemănarea acestuia, decît să cred că omul ar fi un descendent al maimuței.

  După cum știm, Dumnezeu a creat lumea în 6 zile, în a 7-a bucurîndu-se de creația Sa. Omul a fost creat în ultima zi de creație, mai exact în a doua jumătate a zilei a 6-a. Zile, luni și ani la rînd, omul creat de bunul Dumnezeu, a evoluat, a dat urmași, care la rîndul lor iarăși au dat urmași, și așa, într-un sfîrșit, am luat naștere și noi, descendența secolului XXI.

  Teoria creaționistă joacă un rol foarte important p/u mine, deoarece cred în Dumnezeu, în această forță supremă, care, deși este nevăzută, ne este alături indiferent de situație. Consider că anume acest adevăr teologic stă la baza creării lumii pe pămînt. Necătînd la faptul că această concepție teologică contrazice numeroasele cercetări științifice, totuși, și știința vine de la Dumnezeu, de aceea, de foarte multe ori, putem observa reflectări teologice în diverse lucrări științifice.


  Sînt de părerea că oamenii trebuie să creadă în Dumnezeu, în teoria creaționistă, căci dacă nu am avea Credință și Speranță în Creator, nu ne-am diferenția practic deloc de frații noștri mai mici - animalele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu